iOS 13.5.5 beta намеква за възможен пакет от услуги на Apple

Изглежда, че Apple не са изоставили напълно идеята за “Apple Prime” услуга, която да комбинира всичките им абонаментни услуги в един пакет. Според информация от 9to5mac, в iOS 13.5.5 beta е открит код за “bundle offer” (пакетна оферта) и “bundle subscription” (пакетен абонамент), каквито поне до мемента не е имало.

Идеята би могла да бъде предлагането на пакета услуга Apple Music, Apple News+, Apple TV+ и Apple Arcade, като цената на този пакет, да е по-ниска от закупуването на всеки един поотделно.

Говори се, че Apple обмислят подобен пакет от услуги от известно време. Според анализаторите, именно подобна услуга, би могла да превърне компанията в “компания за 2 трилиона долара”.

Не пропускай:  iPhone 12 смартфоните ще са без слушалки и зарядно в комплекта?

Има и твърдения в обратната посока. Според статия във Financial Times, Apple са подписали многогодишни лицензионни споразумения с Universal Music, Sony Music и Warner Music. Твърди се, че тези издатели не са въодушевени от подобна пакетна оферта, защото това би намалило размера на парите, които получават те и творците.