Вече има Jailbreak за iOS 5.1 iPhone, iPod, iPad (A4 устройства)


Това беше бързо. Наистина бързо. iPhone Dev-Team доста бързо успяха да ъпдейтнат своя Redsn0w инструмент, позволяващ Jailbreak на най-новата версия на iOS – iOS 5.1. Redsn0w 0.9.10b6 работи на всички iPhone, iPod Touch и iPad без устройствата с Apple A5 SoC (iPhone 4S и iPad 2).

Всъщност, това е tethered Jailbreak, което означава, че за да стартирате Вашето iOS устройство, ще трябва всеки път да е свързано с компютър. Естествено, за предпочитане беше да е Untetherred Jailbreak, но да не забравяме, че не е изминал и един от представянето на новата iOS.

А сега кратко упътване за това как трябва да процедирате за да Jailbreak-нете Вашето iOS 5.1 A4 устройство:

Важно:

  • Както споменахме, този Jailbreak не работи на iPhone 4S и iPad 2
  • Ако използвате SIM ънлок чрез GEVEY или Ultrasn0w, НЕ ЪПДЕЙТВАЙТЕ към iOS 5.1 (за да ъпдейтнете безопастно, трябва да създадете custom .IPSW файл)
  • Този Jailbreak е tethered – при всяко рестартиране на устройството Ви (по каквато и да е причина), ще трябва да го свързвате с компютър


Процедура:

1. Свалете последната версия на iTunes 10.6
2. Направете backup на устройството си
3. Ъпдейтнете устройството си до версия iOS 5.1
4. Свалете последната версия на Redsn0w за Windows или Mac
5. Стартирайте Redsn0w. изберете “Jailbreak”, после “Install Cydia” и следвайте инструкциите за да го вкарате в DFU режим.

6. А това е процеса, през който ще трябва да преминавате всеки път, щом устройството Ви е било изключени или се рестартира или така нареченият “tethered boot”. Стартирате Redsn0w, избирате “Extras” и след това “Just Boot” за да стартирате устройството.

Допълнение:

В случай, че ще правите Jailbreak на телефон, може би е добра идея да използвате и инстумента Semi-Tethered. Представлява кръпка между tethered и untethered Jailbreak и благодарение на него, можете да стартирате Вашето i-устройство. Много полезен инструмент, ако сте направили Jailbreak на iPhone и по някаква причина той се рестартира на място, където нямате компютър. Semi-Tethered ограничава възможностите на i-устройството до минимум, но ще ви даде опция да приемате и извършвате повиквания. Безплатно е и можете да го намерите в репото на BigBoss.


Екипът на 359GSM.com, Ви предупреждава, че можете да повредите устройството си по време на тази процедура, както и да наруши гаранционните Ви условия. Екипът на 359GSM.com не носи отговорност за повредени устройства! Правите това на Ваш собствен риск!

Източник: Redmonpie