iPhoto – новото мобилно приложение на Apple, позволяващо редакция и споделяне на снимки

    iPhoto приложението на OS X, вече има и мобилна версия, предназначена за iOS устройствата на компанията. iPhoto приложението е напълно преработено за използването от мобилни устройства. То позволява на потребителите да разглеждат, редактират и споделят своите снимки. Apple е направил синхронизацията между различни i-устройства (iPhone, iPad, iPod Touch) много лесна с помощта на iCloud.

    Потребителите разполагат с предварително дефинирани опции за редактиране на своите снимки, както и на пълен контрол върху тези снимки. Можете да използвате няколко четки, с които да правите различни корекции върху части от снимката. Имате опция да използвате и предварително настроените ефекти върху цялата снимка. Това не е професионално приложение за обработка на изображение, а по-скоро възможност за потребителите лесно да редактират снимките, които са направили със своя смартфон или таблет.

    Приложението позволява на потребителите лесно да споделят своите снимки по множество начини. Снимките са разделени в различни папки в зависимост от своя произход – направени с камерата на съответното устройство, получени от iCloud и други. Потребителите имат възможност да синхронизират конкретна снимка или цяла колекция със своите iOS устройства, като избраните снимки се синхронизират с iCloud.

    Photo Journals е друг начин за споделяне на снимки. Можете да изберете кои снимки искате да участват с даден Journal, можете да добавите текст, заглавие, или различни widget-и, да разместите снимките, да увеличите или намалите размера им, да изберете цвета на фона и други. Готовите Journal-и могат да бъдат споделяни по различни начини. Има опция за споделянето на Journal като уеб страница, която е доста удобна. В приложеното видео можете да видите точно как става.

    Можете да свалите приложението iPhoto от iTunes App Store. Цената му е 4.99$. Приложението работи на iPhone 4 или по-нов и iPad 2 или по-нов. Операционната система на устройството трябва да бъде iOS 5.1.

    Източник: slashgear