iPhone хакер: Нищо от дъмповете на ЦРУ не заплашва обновените iPhone-и

cia_logo_twitter

От всички мобилни устройства, включени в документацията на ЦРУ, най-много се споменава iPhone. Страници след страници от изследвания и експлойти, свързани с iPhone вече са в ръцете на всеки с интернет връзка. Звучи като достатъчно добра причина за паника, но според един от най-добрите хакери на планетата, нищо от това не е заплаха за ъпдейтнатите iPhone-и.

Уил Страфач е изпълнителен директор на Verify.ly, фирма заминаваща се със софтуер за сигурност и специализираща в областта на мобилните устройства. Той е и един от най-известните джейлбрейкъри на ябълковите устройства, което означава че мнението му определено трябва да се зачита.

След като е погледнал документите на ЦРУ свързани с iPhone, Страфач той твърди, че ако устройството Ви е ъпдейтнато до последната версия на iOS – няма причина за притеснения.

“Това, което успях да установя е че, лийкът не съдържа нищо, което атакуващият може да изтегли и да използва, за да хакне ъпдейтнат iPhone. Android експертите твърдят същото по отношение на Android устройствата с най-новия фърмуер, което означава, че новите версии на Android са точно толкова сигурни, колкото iOS”

Страфач отива още по-далеч и казва, че ако някой твърди, че може да хакне iPhone с изтеклата документация – нека го докаже. Гарантира, че това просто няма да се случи.

Това е. Според Страфач няма поводи за притеснения. Все пак, имайте едно наум – трибуквените организации в цял свят, най-вероятно искат да притежават всяка информация, от всяко устройство, до което се докосне всеки потребител.

https://twitter.com/chronic/status/839496297749020672