Скоро и потребителите на iPhone ще могат да използват Swype клавиатура

    Потребителите на Android смартфони от доста време използват Swype клавиатура на своите устройства. Веднъж свикнали с нея, за повечето хора е доста трудно след това да свикнат с друга клавиатура. Което си е проблем, за хората, притежаващи Android смартфон и iPhone. Както и за хората, които сменят своя Android телефон с iPhone.

    Какво е толкова специалното на Swype? При Swype писането става като сложите пръст върху първата буква на думата, която искате да напишете. След това плъзгате пръста, без да го вдигате от екрана, до втората буква, след това до третата и така до края на думата. Пръста си вдигате от клавиатурата, когато изпишете всички букви от думата. В познатото ни приложение, синя линия проследява движението на пръста.

    Andrew Lui е разработчик, който е започнал да port-ва Swype клавиатурата за iOS. Той е upload-нал първоначална версия на Swype в Cydia. Това означава, че поне на този етап, Swype клавиатурата ще бъде използвана само от jailbreak-нати устройства. Колегите от MobileCrunch.com смятат, че Andrew Lui по-скоро е написал ново приложение, което да работи подобно на Swype, а не е прехвърлил кода на Swype за Android към iOS. Трябва да отбележим, че някои от нещата в Swype, с които са свикнали Android потребителите, все още липсват тук. Например синята линия, която проследява движението на пръста. На този етап клавиатурата работи само с предварително инсталираните приложение в iPhone (тези, с които продават телефона) и съвсем малко third-party приложения. Swype версията за Android все още има бъгове, но това е нещо нормално за първа (неофициална) версия на едно приложение.