[Видео] Мултитаскинг с Windows Phone Mango

    Колегите от wmpoweruser.com са публикували видео, на което представят какво се случва с едно приложение, ако е направено за Windows Phone 7.0 платформата, и, ако е направено за WP 7.1. Разликата се вижда много ясно. Приложенията направени за WP 7.1 могат да бъдат минимизирани, а когато по-късно получат фокуса, се зареждат моментално и точно във вида, в който сте ги минимизирали. За разлика от тях, приложенията, направени за WP 7.0, се зареждат по-бавно и не помнят какво точно е било отворено в приложението. Разликата е огромна и се забелязва веднага. А най-хубавото, за разработчиците е, че нещата се постигат без да е необходимо да се пише сложен код. Просто в настройките на проекта във Visual Studio трябва да се избере целева платформа Windows Phone 7.1.

    Потребителите ще могат да държат 5 приложения отворени едновременно. Когато отворят шесто приложение, последното приложение ще бъде изхвърлено то мултитаскинг списъка. Въпреки, че това е ограничение за потребителите, целта му е да осигури гладка и безпроблемна работа на устройството. Все пак пет едновременно работещи приложения не са малко и ще бъдат напълно достатъчни за повечето потребители.

    Потребителите ще могат да се насладят на тези предимства след като излезе Mango и започнат да се появяват 7.1 приложения в Marketplace. За съжаление, единствено наличието на Mango версия не е достатъчно, трябва и използваните приложения да бъдат направени за тази версия на Windows Phone.