Ив Метре е новият CEO на HTC. Ще развива 5G, AI и XR

HTC Corporation, водещ иноватор в мобилните технологии и в създаването на триизмерни визии, обяви, че от днес Ив Метре е новият главен изпълнителен директор на компанията.

Преди да се присъедини към HTC, Ив е част от Orange, една от най-големите телекомуникационни компании в света. Последно той е бил изпълнителен вицепрезидент, отговорен за Потребителските устройства и партньорствата. Той е ръководел реализацията на стратегията на Orange за развиването и разпространението на смарт устройства. Предишният опит на Ив включва внедряване и установяване на едни от най-разпознаваемите потребителски брандове за електроника, както и управлението на цялостно портфолио от смарт и мобилни услуги. Бил е член на групата за иновативни технологии на Orange, която е разработвала възможности за плащане чрез различни виртуални валути.

Шер Уанг ще остане председател на борда на HTC и ще се фокусира върху откриването и въвеждането на нови технологии, в синхрон с разрастващото се портфолио на HTC и визията на компанията за VIVE Reality.

“Когато поех ролята на главен изпълнителен директор преди 4 години, се зарекох да превърна HTC в компания, която е завършена екосистема, както и да поставя основите така, че компанията да може да се развива по отношение на 5G и XR. Сега е най-добрият момент да предам тази отговорна задача на утвърден лидер, който да ни поведе към следващата глава от нашата история,” каза Шер Уанг, председател на борда на HTC. “Много се радвам, че Ив ще заеме тази позиция. Той има дълга история с нашата компания и споделя нашата страст за иновации. Вярвам, че Ив е правилният човек, който да помогне на HTC да постигне пълния си потенциал.“

„HTC отдавна е лидер в технологичните иновации и за мен е чест, че бях избран от Борда на директорите да поведа HTC към следващия етап на развитие на компанията,“ каза новият главен изпълнителен директор на HTC Ив Метре. „По целия свят HTC е позната със своите основополагащи продукти сред мобилните устройства и в XR сферата. Изключително мотивиран съм да работя за изграждането на бъдещето както на 5G, така и на XR, заедно със служителите, потребителите и инвеститорите на HTC. Веднага ще започнем работа по прехода от изграждането на най-добрия потребителски хардуер в света към изграждането на цялостни услуги около него, които да го направят лесен за управление и внедряване.“

HTC прилага иновации в своето разнообразно технологично портфолио, което включва виртуална и добавена реалност, 5G устройства и технологии, изкуствен интелект и блокчейн. Компанията има забележителен успех в задаването на нови стандарти и иновации. Само тази година HTC получи множество медийни награди и похвали от индустрията за своите продукти от екосистемата за виртуална реалност VIVE, както и за своя HTC 5G Hub, който вече се използва от телекомуникационни компании, които работят по внедряването на 5G.

За Ив Метре

Ив Метре е заемал високи ръководни позиции в Orange повече от 14 години. Последно е бил изпълнителен вицепрезидент, отговорен за Потребителското оборудване и партньорствата. Започва да работи с HTC в качеството си на старши вицепрезидент, отговарящ за Устройствата, през 2005. По време на кариерата си в Orange, той непрекъснато въвежда иновативни услуги и устройства. Отговорностите му непрекъснато нарастват и той е първият партньор на компанията, която договаря и внася смартфоните Андроид в Европа. Неговият професионален опит съчетава от една страна работата с потребителска електроника и доставката на услуги за крайни потребители, а от друга – развитието на B2B технологии.

Преди да започне работа в Orange, Ив е работил 6 години за компанията за потребителска електроника Thomson Multimedia. В нея той е заемал ръководни позиции в САЩ и Сингапур. Имал е роля в доставната верига и в продуктовия мениджмънт.