Изтече рендър на елегантния и безрамков BlackBerry Ghost

Смартфоните на BlackBerry, рядко впечатляват с дизайн… Всъщност, вероятно е по-точно да кажем, че радко имат онзи модерен дизайн, който сме свикнали да виждаме при устройствата на Samsung, Apple, Huawei и други. Поне до момента, те по-скоро залагаха на класиката на утвърдените им през годините форми – с ръбовете, често с хардуерната QWERTY клавиатура и други. Това обаче, може да се промени…

Evan Blass пусна туит с рендър на следващия BlackBerry Ghost смартфон. Устройството е съвместна разработка с Optiemus Infracom, описан е като “премиум Android смартфон” и е предназначен за индийския пазар.

Всъщност “Ghost” е кодовото име на смартфона. Няма много информация към момента, но очевидно говорим за модерно изглеждащо устройство с безрамков дизайн.

Производството на BlackBerry смартфони вече не се извършва от самата компания. Вместо това, канадците аусорснаха тази дейност на три различни компании – TCL (за Европа и Щатите), BB Merah Putih (за Индонезия) и на Optiemus Infracom (за Индия).

TCL вече пуснаха няколко смартфона с Android от името на BlackBerry – BlackBerry DTEK50, BlackBerry KEYOne и BlackBerry Motion. BB Merah Putih също за “записаха” с BlackBerry Aurora.

Единствено Optiemus Infracom не са пуснали смартфон с логото на къпинката… И ако Ghost наистина изглежда така, то бихме пожелали да има “повече от тези” на пазара. За съжаление обаче, предвид разпределението на партньорите по пазари, може и да не видим Ghost в Европа. Дано да грешим…