Изтекоха снимки и някои от спецификациите на Huawei Mate 10

Вече можете да видите и първите рендъри на следващия Mate 10 смартфон от Huawei. Няма как да не признаем, Mate 10 изглежда доста добре. Съдейки по изображенията, Huawei Mate 10 ще има безрамков дизайн с огромен 6.1 инчов дисплей и Quad HD резолюция.

На гърба на Huawei Mate 10 ще има две камери с Leica обектив, OIS (оптична стабилизация на изображението) и двойна LED светкавица. Сензорът за пръстови отпечатъци остава под тях, което очевидно прави P10 изключение от правилото с неговия Home бутон под дисплея.

Видно е, че Mate 10 ще използва USB Type-C порт за зареждане и ще има два високоговорителя. Всъщност, има два отвора за високоговорители като все още няма гаранция, че и двата ще се използват за високоговорители… Но би било добре да е с два говорителя.

Не пропускай:  Dailymotion и Huawei Video в стратегическо партньорство

Под капака, Huawei Mate 10 идва с нов и мощен Kirin 970 чипсет на компанията, цели 6GB RAM и 64GB вградена памет. Батерията му ще е с капацитет от 4000 mAh и ще се появи на пазара с Android Nougat.

Според слуховете до момента, Huawei Mate 10 ще струва над 1000 щатски долара. В случай, че информацията е вярна, това за пореден би доказало, че топ смартфоните през 2017 година ще са по-скъпи.. В това число влизат Galaxy Note 7, iPhone 8 и LG V30 (LG V30 Plus).