Как да включите speech-to-text опцията във вашия iPhone 4, iPhone 3GS, iPod 3 или 4?

Вероятно вече няма хора, които да не знаят за Siri, готиния виртуален асистент на iPhone 4S. За съжаление, собствениците на малко по-стари смартфони от Apple не могат да използват възможностите на Siri. Оказва се, че има начин да включите опцията за speech-to-text (т.е. да диктувате на телефона си, а той да записва) в iPhone 3GS, iPhone 4, iPod 3 и 4. За целта вашето устройство трябва да бъде jailbreak-нато и да бъде с iOS 5. Ето как можете да интегрирате Siri0us в клавиатурата на устройството:

– Стартирайте Cydia, отидете на Manage > Sources > Edit > Add. В отворения прозорец въведете следния URL адрес:
http://apt.if0rce.com

– Отворете Search табът и въведете Siri0us.

– След като инсталирате Siri0us ще забележите допълнителен бутон, на който е показано микрофонче, намиращ се на клавиатурата, до шпацията. Когато натиснете бутона, се отваря прозорец, като се очаква да изговорите това, което искате да бъде изписано в текстовото поле. Както и при Siri, трябва да имате връзка с интернет, за да работи опцията.

Някои потребители са имали проблем при инсталирането на Siri0us, при който тяхното устройство се е рестартирало без причина. Ако и при вас се случи същото, не рестартирайте устройството. Използвайте SSH, за да премахнете въпросния файл от файловата система.