Карл Пей: Третираме бенчмарк тестовете, точно както третираме тежките 3D игри

oneplus-5-benchmark

Съоснователят на OnePlus, Карл Пей, се защитава от нападките, свързани с манипулирането на бенчмарк тестовете в Reddit.

Ето и изказването на Карл Пей по темата:

“Направихме така, че когато стартирате бенчмарк приложения, смартфонът работи по същия начин, както когато се пускат приложения с интензивно използване на ресурси – например 3D игри. Напълно активираме работата на чипсета и в други части на OxygenOS, като например стартирането на приложения, за да създаден по-добро потребителско изживяване.

Не правим работата на чипсета по-лесна, чрез превключване към по-ниска резолюция в бенчмарк инструментите. Не променяме и производителността му чрез овърклок.

Щом потребителите стартират бенчмарк приложение, за което съм съгласен, че не демонстрират реалното представяне на устройството, ние вярваме че те ще искат да видят пълния потенциал на смартфона, без никаква намеса. Това е всичко, което сме отключили.

Всеки смартфон производител има собствени “performance” режими на работа на устройствата. Не се колебайте, да се огледате наоколо…”

Можете да видите отговорите на потребители, като цъкнете на този линк.

Не пропускай:  OnePlus ще пусне достъпни смартфони

OnePlus представиха OnePlus 5 снощи, а малко по-късно XDA обвиниха компанията, че манипулира бенчмарк тестовете, за да покажат по-добра производителност от конкурентните модели със същия чипсет (Snapdragon 835).