Кой ще произвежда Nexus 3 – HTC или Samsung?

    Преди малко ви казахме, че Samsung е потвърдил в Twitter, че ще произвежда третия Nexus смартфон, а малко по-късно информацията е била изтрита от социалната мрежа. Сега попаднахме на информация, според която следващият Nexus телефон ще бъде произведен от HTC. Кое от двете твърдения ще се окаже вярно, ще видим след време.

    В неофициална фен страницата на Google+ във Facebook се твърди, че Nexus 3 ще бъде произведен от HTC и ще има хардуерен Google+ бутон. На страницата се твърди, че информацията е получена от официален служител на Google. Възможно е това наистина да е така, но също така е възможно и човекът, направил страницата, просто да се опитва да привлече внимание към своята страница.

    Не е ясно доколко може да се вярва и на информацията, че телефонът ще има хардуерен Google+ бутон. От една страна е възможно Google да се опитва да популяризира своята нова социална мрежа и за това да сложи хардуерен бутон на телефона. Но популяризирането на Google+ може да бъде направено съвсем успешно и като се сложи Google+ widget/приложение в устройството. От друга страна, в Ice Cream Sandwich е премахната необходимостта от хардуерни бутони. Би било странно Google да премахне хардуерните бутони за Menu, Home, търсене, а да добави нов хардуерен бутон.

    За момента има само слухове, относно следващия Nexus смартфон и нищо, на което да разчитаме. Вие как смятате, Samsung или HTC е по-вероятно да произвежда Nexus 3? Смятате ли, че ще има хардуерен Google+ бутон?