[Видео] Google стартира своята социална мрежа – Google+


    Google показа своята нова услуга Google+. Става въпрос за нова социална мрежа. Изглежда, че Google иска да конкурира Facebook и за целта компанията е създала собствена социална мрежа. Новата услуга на Google има множество възможности, подобни на Facebook – нотификации, новини, възможност за споделяне на местоположението, снимки, линкове, клипове.

    Социалната мрежа на Google има някои допълнителни възможности, които не присъстват във Facebook. Потребителите могат да създават различни групи, в които да включват своите приятели. Тези групи са наречени Circles (кръгове). С влачене потребителите могат да добавят потребители към различни Circles. Идеята на Google е, че потребителите обикновено искат да споделят различни неща с различна част от своите приятели, а не всичко с всички.

    “Споделяте различни неща с различни хора. Но споделянето на правилните неща с правилните хора не трябва да е трудно. С кръговете лесно можете да поставите приятелите си от събота вечер в един кръг, родителите си – в друг, а шефа си – в кръг само за него. Също както в реалния живот.”

    Hangouts е възможност за групов видео чат. Потребителите могат да се включат в даден чат, в който участват техни приятели. Услугата поддържа до 10 участника в групов чат. Това е все едно да минете през кафенето, в което често се събирате с приятели, и да видите кой е там. Но с Hangouts не е нужно да се намирате на е дно и също място, в същия град, дори в същата държава. Просто трябва да имате малко свободно време, което да прекарате с вашите приятели.

    “Едно от най-хубавите неща, когато излизате за развлечение, е да се срещнете случайно с приятели. С Hangouts непланираните срещи за първи път са възможни и в мрежата. Кажете на приятелите си, че сте в терен, и вижте кой ще се отбие за разговор лице в лице в лице. Докато усъвършенстваме телепортирането, това е най-доброто нещо.”

    Друга опция, която е включена в Google+, е Sparks. Това е услуга, която предлага съдържание на потребителите и разчита на алгоритъм на Google за намирането на такова съдържание.

    “Помните ли, когато дядо ви изрязваше статии от вестника и ви ги изпращаше? Това беше мило. Нещо подобно върши и функцията Sparks: търси видеоклипове и статии, които смята, че ще ви харесат. Така че когато сте свободни, винаги има нещо, което да гледате, прочетете или споделите. Дядо ви щеше да одобри.”

    Huddle предлага възможност за групов чат с приятели. Ако искате да организирате обща среща с група приятели, това е най-удобният вариант да го направите.

    “Изпращането на текстови съобщения е страхотно, но не и когато се опитвате да накарате шестима души да решат кой филм да гледате. Huddle има грижата за това, като превръща всички тези различни разговори в един лесен групов разговор в чата. Така че всички да стигнат до съгласие много преди да ги заболят палците.”

    Качването на снимки също е много лесно с Google+.

    “Правенето на снимки е забавно. Споделянето на снимки е забавно. Изтеглянето на снимки от телефона и качването им в мрежата е практически обратното на забавно. Затова създадохме незабавното качване: за да може отсега нататък снимките ви да се качват сами. Дори няма нужда да казвате „зеле“.”

    Google ще пусне мобилни приложения (първо за Android), които напълно ще поддържат Google+. Все още нямаме възможност да тестваме социалната мрежа, защото на този етап компанията я тества с ограничен кръг потребители.