LG представи Optimus L9

    LG представи нов Android смартфон, предназначен за пазара от нисък до среден клас – Optimus L9. Телефонът има 4.7“ IPS екран (не става ясно каква е резолюцията на екрана), двуядрен 1GHz процесор, 1GB RAM, 5MP камера на гърба, VGA камера отпред, 4GB вградена памет. Операционната му система е Android 4.0 Ice Cream Sandwich, върху която от LG са направили някои къстамизации.

    Батерията на телефона е 2,510mAh, използвана е SiO+ технологията. Компанията не предоставя информация за това колко часа устройството издържа в различните режими на работа с едно зареждане на батерията, но твърдят, че трябва да издържи цял ден. Размерът на Optimus L9 е 131.9 х 68.2 х 9.1 mm, а теглото му 125 грама.

    Телефонът има софтуерна клавиатура, която се променя в зависимост от това дали я използвате с лявата или дясната ръка. Приложението QMemoTM е предназначено за запис на бележки, като поддържа ръкописно въвеждане. QTranslator пък сканира текст и след това го превежда, като може да използва online инструменти за превода или (при липса на връзка с интернет) локален речник.

    Няма информация кога Optimus L9 ще излезе на пазара, нито на каква цена ще се предлага. Очакваме скоро да получим повече информация по тези въпроси.