[IFA 2012] Samsung представиха по-голям и по-хубав Galaxy Note II с Jelly Bean и по-добър S Pen

    Samsung официално представиха най-новото попълнение от серията Note – Galaxy Note II (N7100). В сравнение с оригиналния Note, Galaxy Note II е по-голям, по-бърз и като цяло по-добър. Нещо, което няма как да не забележите е, че Galaxy Note II на външен вид много наподобява на Galaxy S III, просто е по-голям.

    Слухове за Galaxy Note II има от доста време. Коментираше се по-голям 5.5 инча екран и на практика се оказаха истина. Да, Note II има 5.5 инчов HD Super AMOLED екран със съотношение на страните 16:9. Нека обърнем внимание, че този факт – 16:9 отношение на страните прави резолюция на екрана 1280 х 720 пиксела. Ще Ви припомним, че оригиналният Note (N7000) е с резолюция 1280 х 800 (отношение на страните 16:10). Изглежда от Samsung са решили да намалят франгментацията, поне сред техните устройства, и се опитват да уеднаквят резолюциите на екраните. Правилно решение от тяхна страна, поздравления за което. Ето и как изглежда Galaxy Note II до Galaxy S III.


    Размерите на Galaxy Note II са 151,1 x 80.5 x 9.4 mm. Любопитното в случая е, че въпреки по-големите размери и по-мощния хардуер, дебелина на новия Note II (9.4мм) е намалена в сравнение с дебелина на оригиналния Note от миналата година (9.7мм). Galaxy Note II е по-голям и в същото време е по-тънък, звучи супер нали?


    Нека хвърлем и поглед към характеристиките на Galaxy Note II. Гарантираме, че няма да бъдете разочаровани. Преди да изброим основните елементи в хардуера, ще отбележим, че Galaxy Note II работи с най-новата и най-готина версия на Android – Android 4.1 Jelly Bean и е с допълнително наложен TouchWiz 5.0 Nature UX интерфейс (също както при Galaxy S III).


    Ето и малко хардуер:

    • HSDPA/HSUPA поддръжка (LTE за определени пазари)
    • четириядрен процесор @1.6GHz (официално е най-бързото устройство на пазара)
    • 2GB RAM
    • основна 8MPx камера и допълнителна 1.9MPx камера за видео разговори
    • ще се предлага в три версии – 16, 32 и 64GB вътрешна памет
    • S-Pen е усъвършенстван и вече разпознават до 1024 нива на натиск върху екрана. За сравнение, оригиналния Note N7000 разпознаваше до 256.
    • WiFi a/b/g/n, DLNA, WiFi-Direct, WiFi hotspot
    • GPS, A-GPS, GLONASS (за Русия)
    • Bluetooth 4.0
    • 3100mAh батерия, осигуряваща работата на огромния екран и мощния процесор

    В представянето на Galaxy Note II, от Samsung обърнаха специално внимание на някои от екстрите в устройството. Естествено, предвид естеството на модела, основният акцент беше S Pen и новите му функционалности.


    Една от най-готините нови екстри в Galaxy Note II е така наречена функция Air View. Екстрата дава възможност да получите нещо като бърз предварителен преглед (quick preview) на конкретно съдържание в телефона. Щом приближите S Pen към устройството докато сте в мейл приложението, можете да видите кратко preview на мейла, който желаете, без дори да го отваряте. Съответно докато гледате списък със снимки в галерията, може да увеличите определена снимка по същния начин и отново без да я отваряте, а просто да видите дали това е снимката, която търсите. В списъка с видеа, нещата стоят по аналогичен начин.

    Air View работи в мейл-а, галерията, секцията с видеата, календара. Докато гледате конкретно видео на цял екран, можете да предвижвате по тайм-линията с тъмбнейл отгоре. В следващите няколко снимки, можете да видите точно какво имаме предвид, струва си.


    Друга готина функция на S Pen е, че докато пишете бележка, телефонът разпознавайки част от думите, автоматично може да Ви предложи да замените конкретна дума с картинка (Idea Visualizer).


    S Pen активира различни приложения при различни ситуации. В случай, че просто извадите S Pen от телефона, на екрана ще се старира списък с приложения специално за S Pen (Magic Wand). Логично е, и е добре измислено. Ако пък извадите S Pen по време на разговор, то тогава се предполага, че отсрещния участник в разговора, иска да Ви продиктува телефонен номер, адрес, списък за покупки в супермаркета или каквото и да е друго.. Тогава Galaxy Note II, с изваждането на S Pen старира директно S Note приложението и просто трябва да въведете това, което ще Ви продуктуват. Готино.


    Накрая, но не на последно място, Galaxy Note II Ви сигнализара ако забравите да си приберете S Pen. Телефонът усеща движението след изваждане на писалката и в случай, че се упътите нанякъде и тя не е прибрана – Note II ще сигнализира.

    Днес, 30 август, Samsung ще проведат среща с разразботчици на приложения и ще представят и новото SDK 2.2 за S Pen.


    Galaxy Note II, също както и Galaxy S III има и popup play функцията за гледане на видео докато браузвате в нета или си чатите с приятели. Ъпгрейдът в случая е, че можете да оръзмерявате popup видеото според нуждите си.

    Очаква се, Galaxy Note II да пожъне огромен успех. По-голям от успеха на Galaxy Note N7000 предвид сериозния ъпгрейд в хардиерно и софтуерно отношение. Продажбите на Galaxy Note II стартират през месец октомври с над 260 партньора в повече от 128 държави.