MediaTek MT6575 – нов чип за смартфони от нисък и среден клас

    MediaTek произвежда чипове за устройства от нисък клас в Китай и Индия. Най-новият чип на компанията, MT6575, ще предостави висока производителност на Android смартфони от нисък и среден клас. Чипът има 1GHz A9 процесор и Power VRTM SGX Series 5 GPU. Той включва и поддръжка на две SIM карти. Компанията твърди, че уеб страниците се зареждат с 35% по-бързо и, че има 20% подобрение в графиката в новия чип, в сравнение с предлаганите от конкуренцията чипове за този сегмент на пазара.

    MT6575 чипът включва Power VR GPU, възможност за 720p видео плейбек, поддръжка на екран с qHD (540×960 пиксела) резолюция, 8MP камера. Тези възможности ще бъдат използвани в устройствата от среден клас, които ще се предлагат на пазара на цени от 250$ до 400$ и ще са с операционна система Android Ice Cream Sandwich.

    Чипът ще има и версия от по-нисък клас, която ще бъде предназначена за устройствата от нисък клас. Този чип ще поддържа екрани с по-ниска резолюция, по-слаби камера, по-малко памет, устройствата ще използват по-старата версия на Android, Gingerbread.

    MediaTek очаква първите устройства, използващи MT6575, да се появят на пазара през това тримесечие.