MediaTek представиха Helio G70 и Helio G70T за бюджетните геймърски телефони

Гейминг смартфоните се превърнаха в ниша, в която се прицелват все повече производители. Съвсем разбираемо, хардуерът за тези смартфони трябва непрекъснато да се подобрява, за да успее да обгрижи нарастващите изисквания на мобилните игри. Qualcomm и MediaTek вече пуснаха подобрени, геймърски версии на свои чипсети – Snapdragon 739G и Snapdragon 765G от Qualcomm и съответно Helio G90T в Redmi Note 8 Pro от MediaTek.

REDMI NOTE 8 PRO ВИДЕО РЕВЮ

Сега, MediaTek представиха Helio G70 и Helio G70T чипсетите, предназначени за бюджетни, геймърски смартфони. Съдейки по по-малката номерация – очевидно става въпрос за една идея по-слаби чипсети от G90T.

Helio G70 и G70T са осемядрени, като процесорните им ядра са разположени в два клъстера:

Не пропускай:  Asus ROG Phone 3 със скрита опция за 160Hz на дисплея. Не препоръчваме, да ги активирайте

4 x Cortex A75 @2GHz + 4 x Cortex A55 @1.7GHz

За сравнение картинката при G90T изглежда така:

4 x Cortex A77 @2GHz + 4 x Cortex A55 @2GHz

Не се споменава изрично производствения процес на Helio G70 и Helio G70T, но вероятно става въпрос за същия 12nm технологичен процес, както при G90T. Налична е и Hyper Engine технологията от MediaTek, за още по-добра производителност при игрите. Новите чипсети могат да се справят с камера сензори с резолюция до 48MPx и FullHD+ дисплеи. Не поддържат 5G мрежи, но при бюджетните смартфон – това не е и необходимо.