Microsoft Edge вече за iOS и Android

Microsoft-edge-ios-android

След проблемите на Windows 10 Mobile платформата на Microsoft, свързани с липсата на приложения, тя можеше да се похвали с един огромен плюс – съвместимостта й с Windows операционната система на компютъра. Собствениците на Windows 10 Mobile смартфони, преминали към iOS или Android устройства, се простиха с това предимство и това най-вероятно не им допада.

Скоро обаче, това ще се промени. Или поне за тези, които използват Microsoft Edge на Windows машината си.

Microsoft обявиха, че съвсем скоро, Edge ще стигне до iOS и Android. Редмънци вече пуснаха тестова версия на Edge за iOS, а скоро и Android потребителите ще получат такава.

Виж още:  Yettel пуска ексклузивно за България дългочакания смартфон на марката Nothing

Имайки предвид, че става въпрос за предварителна, бета версия на Edge за мобилни устройства, има някои функции които не са налично. В блога си Microsoft са обявили, че функции като favorites, reading list, reading view и new tap page, вече ще се синхронизират между PC-то и мобилното устройство, така че част от “Continue on PC” вече е факт.

Очаква се, пълното имплементиране на Continue on PC, да пристигне на 17 октомври, когато би трябвало да видим и функции като “roaming passwords” и поддръжка за таблети.

Microsoft Edge е достъпно за iOS, чрез TestFlight на Apple. Android потребителите пък, могат да се регистрират за тестване на Edge на мобилните си устройства. Иначе казано, ако сте Windows Insider, посетете този линк.

Виж още:  Yettel пуска ексклузивно за България дългочакания смартфон на марката Nothing