Microsoft разкрива името на още един WP смартфон от Nokia – Sabre

    В началото на годината Nokia и Microsoft обявиха, че са сключили договор, според който, бъдещите смартфони на Nokia ще използват мобилната платформа на Microsoft, Windows Phone. През юни месец Stephen Elop тайно показа Sea Ray, първия телефон, резултат от това сътрудничество. От тогава се появяват слухове за Nokia Sea Ray, но все още очакваме официалното представяне на телефона и излизането му на пазара. А сега колегите от gsmarena.com са попаднали на информация за друг Nokia WP смартфон. Името на устройството е Nokia Sabre. А информацията за устройството идва от доста неочакван източник.

    Microsoft Канада е публикувал информация за конкурс за разработчици. Microsoft ще подари 300 Windows Phone 7.5 смартфона на канадски разработчици, които изпълнят определени условия. Компанията ще реши точно какви телефони да изпрати на печелившите, като са дадени няколко примерни устройства – Samsung Yukon, Samsung Wembly, NOKIA Searay, NOKIA Sabre. Няма посочена никаква информация за устройството (освен, че подаръкът ще бъде на стойност 600$).

    Наскоро научихме за предстоящ да излезе смартфон от Samsung с операционна система Windows Phone 7.5. Става въпрос за Samsung Omnia W. Вероятно Samsung Omnia W и единият от двата цитирани в обявята телефони, Yukokn и Wembly, са едно и също устройство.