Microsoft представиха Wireless Display Adapter

Microsoft обявиха официално свой собствен Wireless Display Adapter или простичко казано – “система” за безжичен пренос на екрана на компютъра, към този на телевизора.

Всъщност, ситуацията е още по-добра. На практика, Wireless Display Adapter използва стандартен Miracast и всяко устройство поддържащо Miracast, ще може да пренесе съдържанието на екрана си, към по-голям такъв.

Wireless Display Adapter представлява кабел с HDMI, USB и вградена електроника и WiFi. Идеята е да свържете единия му край към HDMI порта на телевизора си (колкото по-голям, толкова по-добре), а другия – към USB порта (също на телевизора). USB-то се използва за захранване на електрониката и WiFi в кабела. По този начин – всеки телевизор се превръща с Smart TV или поне поддържащ Miracast такъв.

След това е лесно. Можете да използвате смартфон, таблет, PC с Windows 8.1 (има вградена поддръжка на Miracast) и просто споделяте целия екран на устройството към телевизора. Идеята е готина и може да се използва при презентации в конферентната зала в офиса Ви например.

Wireless Display Adapter на Microsoft ще струва 59.99 щатски долара и ще се появи на пазара през месец октомври.

Ще Ви припомним, че наскоро Nokia представиха подобно устройство под името Nokia HD-10, като разликата му с това на Microsoft е, че е една идея по-лесно за използване, заради наличието на NFC (за по-лесно сдвояване). Можете да видите как работи Nokia HD-10 на този линк.