MIUI 12 на Xiaomi ще получи Back Tap жестове, като тези в iOS 14 и Pixel смартфоните на Google

Google са били забелязани, да работят върху мистериозен жест с двойно докосване по гърба на телефона. Изглежда, че ако потребителят тапне два пъти на гърба на устройството, то ще може да стартира камерата, Google Assistant, да пуска и паузира музиката и други (в Pixel смартфоните с Android 11). Кодът на този жест е разширен с допълнителни възможности – да прави скрийншот, отваряне на Recent Apps екрана и други.

Въпреки, че Google първи са заложили на подобна идея, Apple на практика ги изпревари и имплементира въпросните жестове в iOS 14. Разработчиците и бета тестерите на iOS 14 вече се възползват от новата функция с двоен и троен тап по гърба на смартфона.

Не пропускай:  На 11 август, Xiaomi ще представят "няколко нови смартфона и други нови продукти"

Xiaomi също планират нещо подобно за MIUI 12

Член на XDA (kacskrz), е забелязал код в най-новите бета версии на MIUI 12, който предполага функция с двоен и троен тап на гърба на смартфона. Кодът предполага, че новата функционалност е в активно развитие, като разработчикът е забелязал и, че въпросната нова екстра, дори има настройки.

Обхватът от действия на двойното и тройно тапване на гърба на устройствата с MIUI 12, изглежда е ограничен до няколко функции (засега) – скрийншот, включване на фенерче, стартиране на control center, стартиране на камера и извикване на центъра за известия. Предполага се, до официалната ѝ поява за потребителите – възможностите ѝ ще бъдат разширени.