Nexus Prime отново. Или ще бъде Samsung Galaxy Nexus?

    Вчера ви казахме, че от User Agent profile файл сме научили, че следващият Nexus смартфон ще има екран с резолюция WVGA (800×480 пиксела). Малко по-късно научихме, че тези характеристики са на Nexus S. Сега попаднахме на нова информация, касаеща следващия Nexus смартфон.

    Изглежда, че не е сигурно дали името на устройството ще бъде Nexus Prime. Появи се слух, че името на устройството може да бъде Samsung Galaxy Nexus. А това звучи доста изненадващо. Все пак Nexus серията смартфони се произвеждат под надзора на Google и представят напълно изчистено Android изживяване на потребителите. От друга страна, Galaxy серията са устройства от Samsung (наистина, много готини и успешни устройства), в които производителят включва различни промени и добавки. Някак странно звучи Google да реши да включи своя Nexus телефон в серия устройства от някой производител. При това името Galaxy стои преди Nexus? За момента не можем да кажем дали има истина в този слух.

    Друго, което научаваме за устройството е, че то ще има 4.65” екран с HD резолюция. Това опровергава предишния слух, че екранът му ще бъде с WVGA резолюция. Екранът му ще бъде извит, подобно на екрана на Galaxy S.

    Устройството ще бъде доста тънко – 8.8mm и ще има метална конструкция (за разлика от предишните Nexus модели и устройствата от Galaxy серията на Samsung). Очаква се телефонът да излезе на пазара в края на месец октомври, което е и времето, по което очакваме излизането на Ice Cream Sandwich. Малко преди това на пазара трябва да излезе iPhone 5. Май Google ще конкурира iPhone 5 със своя най-нов Nexus телефон?