[слух] Nokia EOS Windows Phone с истинска PureView, Catwalk и Windows RT таблет

    Nokia работят по първия си Windows Phone смартфон с истинска PureView камера, подобна на тази при Nokia 808 PureView. Кодовото му име е EOS и според слуховете, устройството ще се появи още тази година.

    Nokia Lumia 920 също носи PureView брандинг, но ситуацията не е същата като при 808 PureView. Lumia 920 използва сравнително стандартен сензор на камерата, но е поставен в нещо като еластична рамка, което от своя страна намалява трептенията на камерата и спомага за правенето на дълги екпозиции без замъгляване.

    За разлика от предходните модели на Nokia с Windows Phone с корпус, изработен от поликарбонатна сплав, има основания да се вярва, че корпусът на Nokia EOS ще бъде от алуминий. Това със сигурност би променило дизайна на устройството, което означава, че тази година ще видим Lumia устройства с изцяло нов дизайн.

    Има слухове и за още едно устройство на Nokia за 2013 година. Кодовото му име е Catwalk, ще бъде наследник на Lumia 920 с алуминиево тяло и новия дизайн на компанията.

    В мрежата се говори и за Windows RT таблет на Nokia с клавиатура, подобна на тази при Surface. Устройството ще бъде с 10 инчов екран и може да бъде показано още през месец февруари на MWC в Барселона.

    TheVerge