[слух] SANTOS и ROMA са нови таблети от Samsung

    Източник на SamMobile, е изпратил информация за следващото поколение Galaxy таблети на Samsung. Името на новата генерация устройства ще остане същото – Galaxy Tab, а новият модел ще се казва Galaxy Tab 3.

    Galaxy Tab 3 ще има 5MPx камера и ще се предлага в два варианта – със 7 инчов и 10.1 инчов екран. Според вътрешната информация на SamMobile, от Samsung не са взели окончателно решение относно 7 инчовата версия. И двата варианта ще имат WiFi и WiFi+3G версии, което прави общо 4 нови устройства. Следващото поколение на Galaxy таблетите са с кодово име SANTOS, а номерата им са GT-P3200, GT-P3210, GT-P5200 и GT-P5210. Очаква се да бъдат на пазара още през първата половина на 2013 година.

    Има предположения, че Samsung ще представят още един таблет от висок клас. Няма информация за операционната система на устройството. Знае се, че ще има 5MPx камера, а кодовото му име е ROMA. Ще се предлага в два варианта с 16GB и 32GB вградена памет. Също както и SANTOS таблетите, ROMA ще се появи на пазара през първата половина на 2013 година.

    За Samsung, изглежда, че бялото е “новото черно” и всички гореспоменати таблети ще се появят първо в бял цвят.

    Можете да видите и какви смартфони се очаква да покажат от Samsung през първата половина на 2013 година.