Рекламата на Nokia PureView е готина, но… не е правена с Lumia 920 PureView

    Рекламата на PureView технологията на Nokia е страхотна. Демонстрират се възможностите на технологията, като основен акцент е OIS (optical image stabilization). Демонстрацията в рекламата е наистина впечатляваща (видео 1).

    Дотук добре, но колегите от pocketnow са открили, че всъщност тази реклама явно не е заснета с новия флагман на компанията Lumia 920 с PureView. След старателно преглеждане на клипа, те са намерили точния момент в който досущ като в криминалните филми гледат отражението на снимачния екип зад клипа. Съответно се вижда ван, осветител и DSLR камера. Ето и снимка от това, което те са видели в отражението (снимка 2).

    Колегите пък от The Verge, са решили да направят всичко това доста по-нагледно и са сглобили цяло клипче, на което още по-ясно се вижда всичко това, за което говорим (видео 2)

    От Nokia са коментирали пред The Verge, че видеото наистина не е снимано с Nokia Lumia 920 и са се съгласили, че рекламата на PureView е подвеждаща. Казват също, че целта на компанията не е да заблудят някого, а да демонстрират предимствата на оптичната стабилизация на изображението.

    В страницата на Nokia Conversations вече има уточнителна бележка, че OIS видеото не е заснето с Nokia Lumia 920.

    Видеата и снимките са от официалния канал на Nokia в YouTube, TheVerge и PocketNow.