Nokia Lumia 920 ще поддържа безжично зареждане, 32GB вътрешна памет и 8 мегапикселова камера

    Nokia ще представят своя последен модел Lumia 920 на специално събитие с Microsoft на 5ти септември (след два дни). В края на миналата седмица, на мното места в интернет показаха снимкa на модела. Nokia Lumia 920 ще бъде новия флагман на компанията и ще има впечатляващи възможности. TheVerge съобщават, че близки до плановете на Microsoft споделят, че Lumia 920 ще има безжично зареждане. На гърба на телефона ще има магнитна лента, която ще осигури безжичното зареждане и ще поддържа Qi wireless power standart, което на практика означава, че ще е съвместима с други устройства за безжично зареждане.

    Освен това, Nokia Lumia 920 ще има 32GB вградена памет, 1GB RAM и 1.5GHz двуядрен процесор. Информацията за 4.5 инчов HD екран също е потвърдена.

    Камерата на Lumia 920 е 8MPx, като все още не е потвърдено, дали ще поддържа технологията PureView. Lumia 920 щв има и предна 1.3MPx камера за видео разговори.

    Очаква се Nokia да представи новия си флагман в сряда за потребителите на AT&T. На пазара ще бъде в края на Октомври или началото на Ноември.