Новата Android Go версия носи екстри от Android 11 на най-евтините смартфони

Редица премиум смартфони вече получават (или ще получат скоро) ъпдейт до новия Android 11. Кога и дали изобщо обаче, Android 11 ще стигне до бюджетните смартфони на пазара?

Google са потвърдили, че новата Android Go версия, базирана на Android 11, вече е готова. Компанията описа и подобренията в леко поорязания Android 11 в сравнение с предишната версия.

Като за начало, ще има промени в обработката на известията и навигацията за потребителите. Жестовете за управление на Google, са вече стандарт за платформата и би трябвало да улеснят и ускорят потребителите при навигацията из менютата.

Ще има подобрения и в поверителността и защитата на личните данни. Състои се по-прецизно управление на разрешенията на приложенията. Подобно на Android 11, потребителите на Android Go (новата версия), ще могат да предоставят на приложението достъп до сензор еднократно (за една сесия). В случай пък, че дадено приложение получи достъп до някои сензор дългосрочно, но не се използва за продължителен период от време – разрешението за достъп, ще се нулира автоматично.

Не пропускай:  YouTube Shorts ще се конкурира с TikTok. Засега - в Индия...

Ето и нещо още по-интересно. Android Go на базата на Android 11, вече ще поддържа устройства с до 2GB RAM. Това би трябвало значително да подобри потребителското изживяване.