Официалният сайт на Huawei Harmony OS е лайв

Huawei официално пуснаха Hongmeng OS 2.0 на HDC конференцията за разработчици. Пуснаха и бета версия за разработчици за големи екрани, часовници и автомобили. Обявиха и, че ще пуснат версията за мобилни устройства през месец декември.

Глобалната версия на Hongmeng OS е HarmonyOS, вече работи и официалния уебсайт на HarmonyOS, а изходния ѝ код, вече е достъпен за изтегляне.

От 10 септември, Harmony OS ще бъде с отворен код за 128KB – 128MB терминални устройства – голем екрани, часовници и автомобили. През април, 2021 година, тя ще бъде налична с отворен код за устройства с памет 128MB – 4GB терминални устройства, след октомври 2021 година – с отворен код за всички устройства с над 4GB.

Huawei коментират, че HarmonyOS е “ориентирана към бъдещето” и е предназначена за всички сцени – мобилен офис, спорт, здраве, социални комуникации, медийни развлечения и други.

Не пропускай:  EMUI 11 на Huawei с видео аларми и предупреждения за земетресения в Китай

Huawei се опитват да оцелят след забраните на САЩ

В момента, Huawei водят много сериозна битка с американското правителство. Изправени са пред множество забрани, които директно засягат бизнеса им. Смартфоните на компанията вече се предлагат без GMS, което означава че няма Play Store, няма Gmail и на практика няма никое от приложенията на Google. Освен това, след 15 септември тази година, няма да могат да разчитат и на произвдоствените мощности на TSMC за производство на чипсети за мобилните си устройства.

Очаква се, с леко закъснение, Huawei Mate 40 смартфоните да се появят на пазара още този месец или началото на другия. Това обаче, може да са последните смартфони на компанията с Kirin чипсетите на Huawei.