Обадете се на вашите приятели директно от Facebook

    Facebook е публикувал официално съобщение към своите потребители във връзка с интеграцията на Skype видео разговори в социалната мрежа. Ето и съдържанието на съобщението:

    През последната година, екипът, който се занимава със съобщенията, работи по това да направи по-лесно провеждането на разговори с вашите приятели. През ноември пуснахме новите съобщения, които обединяват чат, текстови съобщения, email-и и съобщения на едно място.

    Днес съм развълнуван да ви представя видео разговорите и другите подобрения в чата.

    Вижте приятелите, с които най-много си разменяте съобщения

    Новият дизайн на чат-а включва странична лента, в която са показани хората, с които най-често си пишете. Сега е по-лесно да намерите вашите приятели и да започнете разговор. Страничната лента се променя в зависимост от прозореца на вашия браузър и автоматично се появява, когато прозорецът е достатъчно широк.

    Създайте незабавно групов чат

    Ние пускаме чат с много потребители, което е една от най-исканите възможности. Сега, когато вашите приятели не могат да изберат кой филм да гледат, можете просто да ги добавите към чат и да решите заедно. За да добавите повече приятели към вашия разговор, просто изберете Add Friends to Chat.

    Съживете вашите разговори

    Видео чат съществува от няколко години, но все още не се използва ежедневно от повечето хора. Понякога е прекалено трудно да се настрои, или пък приятелите, с които искате да говорите, използват различни услуги.

    Преди няколко месеца започнахме да работим със Skype, за да добавим видео разговори към Facebook. Ние го вградихме директно в чата, така всички ваши разговори започват от едно място. За да се обадите на вашите приятели, просто натиснете бутона за видео разговори в горната част на чат прозореца.

    За тези от нас, които работеха по това, е изключително вълнуващо да предложим видео разговори на над 750 милиона човека. Ние предоставяме това на над 70 различни езика, така приятелите могат да поддържат връзка в целия свят.

    Видео разговорите ще бъдат достъпни за всички през следващите няколко седмици, но ако не искате да чакате, можете да ги получите сега.