OnePlus 5 с 20MPx телеобектив и портретен режим като този в iPhone 7 Plus

Вече знаем, че OnePlus 5 ще има две камери на гърба. Знаем и, че принципът им на работа ще е като този в iPhone 7 Plus – една стандартна и втора с телеобектив, която ще може да замъглява фона при снимане на портретни снимки. Сега обаче, TheVerge обясняват повече по темата. Вижте видеото.

Първото и най-важно – OnePlus 5 ще има 16MPx основна камера с 1.7 бленда и 20MPx камера с телеобектив и 2.6 бленда. OnePlus коментират, че това е:

“системата с двойна камера с най-висока разделителна способност в смартфон до момента”.

TheVerge са спестили подробностите на тема хардуер, вероятно за да има все пак какво да представят OnePlus на 20 юни. Потвърждава се обаче, че OnePlus 5 ще е най-скъпият смартфон на компанията до момента.

Не пропускай:  OnePlus ще пусне достъпни смартфони

Видеото разкрива и любопитни моменти по работа на компанията над двойната камера в OnePlus 5:

“Експериментирахме с различни прототипи с две камери през последната година, но знаехме, че това ще доведе до по-висока цена на смартфона. Трябва да благодарим на Apple, че подготвиха пазара”

Излиза, че OnePlus са експериментирали от доста време, но са се престрашили да пуснат модел с две камери, едва след като Apple са “подготвили” пазара. Може и така да е – но имайте предвид, че двете камери, начинът по който се използват и дори местоположението им – много приличат на тези в iPhone 7 Plus… Кой знае – може пък наистина да мислят еднакво…