OnePlus ще пусне достъпни смартфони

Напоследък се говори, че OnePlus се подготвят да се впуснат в нишата на по-достъпните смартфони. Сега, това е официално потвърден факт – освен топ моделите си, компанията ще пусне на пазара и по-евтини смартфони. Нещо повече, според пост в официалния им форум – става въпрос за цяла линия от достъпни устройства. Въпросната нова линия, ще се предлага първо в Европа и Индия, а след това на пазара в САЩ.

OnePlus описват проекта така: “млади, креативни и ентусиазирани служители на OnePlus от цял свят, който неуморено работят през последните няколко месеца, за да вдъхнат живот на тази продуктова линия”. Екипът се ръководи от Paul Yu, специалист по хардуерните разработки на редица OnePlus флагмени през последните пет години.

Виж още:  Realme подготвят смартфон с Dimensity 1100 чипсет

Първият модел от достъпната линия смартфони на OnePlus, трябва да бъде OnePlus Z или OnePlus Nord (различните източници, наричат смартфона по различен начин). Очаква се, да има 6.4 инчов OLED дисплей с 90Hz опресняване на дисплея, Snapdragon 765G чипсет, четири камери на гърба с основен 48MPx сензор и 4000 mAh батерия с поддръжка на бързо зареждане.

Имайте предвид, че OnePlus бранда принадлежи на BBK холдинга, който пък притежава още Oppo, Vivo и Realme брандовете. Предвид, че Realme се опитват да се представят на света като по-евтините и достъпни смартфони, използващи ноу-хау от супер успешните Oppo, Vivo и OnePlus, интересно е как холдинга ще успее прецизно да таргетира огромната си вече продуктова линия, за да няма “конфликт на интереси”. Предстои да разберем…

Виж още:  Realme подготвят смартфон с Dimensity 1100 чипсет