Asus ROG Phone 3 ще бъде представен през юли

ROG Phone и ROG Phone 2 бяха успешни за Asus и компанията вече е готова с третото поколение – ROG Phone 3. Слуховете за смартфона зачестиха през последните седмици, но сега вече е ясно, кога ще бъде представен официално.

Asus са обявили в официалния си Weibo акаунт, че геймърския ROG Phone 3 ще бъде представен през месец юли (не е уточнена дата). Устройството ще бъде силно персонализиран от партньорите им от Tencent.

Според Tancent Games, новото сътрудничество ще се фокусира върху “оптимизиране на производителността на гейм съдържанието”. Това ще доведе до по-добър геймплей.

Очаква се, ROG Phone 3 да работи със Snapdragon 865 и да има версии с 8GB и 12GB RAM. Вградената памет ще е до 512GB, като ще има огромна 5800 mAh батерия с поддръжка на бързо зареждане с до 30W. И предвид, че става въпрос за “геймърска машина”, говори се 6.59 инчов OLED дисплей с FHD+ резолюция и 144Hz честота на опресняване. На гърба ще има 3 камери, две от които ще са със 64MPx и 13MPx сензори. Селфи камера – 13MPx.

Повече подробности – през месец юли, по време на представянето на ROG Phone 3.