Пентагонът иска да използва Android и iOS устройства

    Пентагонът планира да наеме компания, която да създаде система, която ще управлява по сигурен начин поне 162 500 Android устройства и устройства на Apple (например iPad таблети). Това се казва в документ, който беше публикуван на 22 октомври. Системата може да бъде разширена така, че да управлява 8 милиона устройства. Това е значителна стъпка към осигуряване на сигурни мобилни комуникации за цялата агенция. Въпреки, че от агенцията не изискват системата да поддържа BlackBerry устройства, това е силно препоръчително. До сега в мрежата на Пентагона се използваха само BlackBerry телефони.

    Представител на RIM коментира, че липсва изискване за управляване на BlackBerry устройства, защото Пентагонът вече разполага с такава система.

    Правителството на САЩ беше един от големите клиенти на RIM. От Пентагона искат да позволят на своите служители достъп до своята мрежа от повече различни устройства, за да се възползват от увеличаващите се възможности на мобилните устройства, които съществуват в момента или се разработват. През месец април тази година, от RIM пуснаха нов софтуер BlackBerry Mobile Fusion, който позволява на подобни корпорации да управляват Android и iOS устройства в тяхната среда. Въпреки всичко, това би могло да се отрази отрицателно на RIM. През последните години пазарният дял на компанията силно намаля.