Петте уникални функции в Galaxy Note 9

След анонса на Galaxy Note 9 снощи, мрежата буквално се препълни с новини и видеа за новия флагман на корейците. Сред многото новини, попаднахме на една доста добра във PhoneArena, която ясно подчертава уникалното в смартфона – “Петте уникални функции в Galaxy Note 9”. Ето за какво става въпрос…

1. S Pen с Bluetooth

Новият S Pen в Note 9 е уникален. Вече не е просто “писалка”, а изпълнява ролята и на дистанционно управление – камера, презентации, галерия със снимки и други. Бутонът изпълнява три функции (натискане, задържане и двойно натискане), като те могат да се пренастройват от потребителя.

Още по-интересна е технологията зад S Pen. Използва се Bluetooth Low Energy (BLE) и може да работи на разстояние до 30 стъпки (около 9 метра). Разбира се, за целта S Pen се нуждае от енергия. Зареждането става за 40 секунди (докато S Pen в Note 9) и след това издържа до 40 мин.

Оказва се, че S Pen на практика няма батерия. Вместо това, Samsung са използвали супер-кондензатор, който може да се зарежда мигновено и да държи заряда в себе си повече от десетилетие (ако не се използва). Доста добра идея. Естествено, не е приложима при самите смартфони, но за малки консуматори на енергия е супер.

2. 512GB вградена памет

Huawei Mate RS е първият смартфон с 512GB вградена памет. Сами знаем цената на това устройство (над 4000 лв), затова нека приемем че Note 9 е шампион тук. Има и слот за microSD карти и на теория може да се постигне общ обем от 1TB вградена памет.

Не пропускай:  [PR] От рок до класически поп: новата „Over the Horizon“ вдъхновена от океана, отбелязва 10-годишнината на Galaxy серията

3. DeX без док-станция

Новото на тема DeX станция в Galaxy Note 9 е възможността да се извежда съдържанието от дисплея на смартфона към външен монитор, без нужда от специална док-станция (както беше при миналите модели). В случая, Galaxy Note 9 се нуждае само и единствено от HDMI преходник. А това улеснява доста нещата.

4. Lens Smudge

Това е доста интересна екстра, която не беше показана на представянето на Galaxy Note 9. Както личи от името (smudge – петно), Galaxy Note 9 може да засече петната по сензора на камерата и да предложи на потребителя да ги почисти преди да снима.

5. Water-carbon охладителна система

Galaxy Note 9 има специална охладителна система – water-carbon охлаждане, която разсейва топлината при натоварване на чипсета. Това е нещо ново (ако наистина има такова охлаждане) и тепърва ще разберем как точно работи… Но със сигурност е любопитен момент.

В общи линии, Galaxy Note 9 е много сходен с миналогодишния Galaxy Note 8 на тема дизайн. Очакваше се, потребителите да не са очаровани от модела. Оказва се обаче, че поне за момента, отзивите са положителни и потребителите изглеждат доволни от видяното. Естествено – времето ще покаже.

Между другото, презентацията на Galaxy Note 9 беше страхотна – готина режусира и невероятен звук. Вижте я на видеото по-долу (желателно е да я слушате с качествен звук).