Недоволен потребител съди Apple, че рекламата на Siri е подвеждаща

    Потребител от Ню Йорк съди Apple, като твърди, че рекламата на Siri, гласовият асистент на Apple, заблуждава потребителите за нейните възможности. Делото е заведено в понеделник, 11 март, от Frank M. Fazio. Той иска да получи обезщетение за себе си и за останалите излъгани потребители на iPhone 4S. Той твърди, че Siri отговаря много по-неточно, отколкото се твърди в рекламата.

    В много от телевизионните реклами на Apple са показани потребители, които използват Siri, за да уредят срещи, да открият ресторанти, дори да намерят акордите на класически рок песни, или да се научат да връзват вратовръзка. В рекламите всички тези задачи се извършват лесно с помощта на Siri опцията на iPhone 4S, показаната функционалност е различна от реално постиганите резултати от Siri.

    Fazio твърди, че работата на Siri в реални условия не е добра, а може би дори е неизползваема. Когато той се опитал да използва Siri за навигация, тя или не успявала да разбере какво иска той, или след много дълго време давала грешен отговор. Представител на юридическата фирма, представляваща Fazio, е споделил, че Siri в най-добрия случай е незавършен продукт.