[официално] Xperia sola от Sony – смартфонът с магически способности

    • За пръв път представя “плаваща сензорна” навигация за магично сърфиране в интернет без докосване на екрана
    • Лесно отваря приложения и мигновено стартира различни действия с NFC и Xperia SmartTags
    • Реалистичен дисплей с Mobile Bravia engine, камера за мигновени снимки и мощен двуядрен процесор


    13 март 2012г., Лондон, Великобритания – Sony Mobile Communications представи днес Xperia™ sola* – най-новото попълнение в портфолиото смартфони Xperia с Android. Напълно оборудвана със Sony технологии, предлагаща първокачествено забавление и новаторската floating touchTM навигация, Xperia sola разполага с NFC технология, както и с Xperia SmartTags, които дават възможност на потребителите да променят за секунди настройките и приложенията, които най-добре отговарят на ежедневните им нужди. Xperia sola ще бъде налична за потребителите по цял свят през второто тримесечие на годината в цветовете черно, бяло и червено.

    Плаваща магия

    Уникалната технология за плаваща сензорна навигация на Sony прави своя дебют при смартфоните ексклузивно на Xperia sola. Тази технология позволява на потребителите да сърфират в Мрежата чрез плавни движения на пръста си във въздуха над екрана, подобно на движещ се курсор, но без реален физически допир до екрана. След като желаният линк бъде открит, той може лесно да бъде маркиран и страницата да бъде заредена само с едно докосване. Плаващата сензорна навигация ще се развива наред с нови приложения и възможности за потребителите, посредством софтуерни актуализации и сътрудничеството с разработчици.

    Калъм МакДугъл, маркетинг директор за Xperia в Sony Mobile Communications, коментира:

    “Xperia sola идва с цялата мощ на Sony и с магическите способности на плаващата сензорна навигация, която осигурява на потребителите забавен нов начин да сърфират в Мрежата и повод да впечатляват околните с най-новите технологии. С Xperia SmartTags и достъп до най-новото съдържание чрез Sony Entertainment Network, Xperia sola е перфектният високотехнологичен и умен избор за потребителите, които търсят лесен за работа телефон, осигуряващ най-доброто забавление.”

    Ежедневието е по-приятно и лесно със SmartTags

    Xperia sola разполага с NFC технология. Пакетът включва и два NFC Xperia SmartTags, които улесняват потребителите при работата със смартфона. Чрез докосване на NFC смартфон с Android до избран SmartTag, в телефона се стартира предварително конфигуриран профил. Двата SmartTags, включени в пакета на Xperia sola, могат да бъдат персонализирани с до 10 команди. Единият от тях е създаден и напълно готов за ползване в дневната – стартира Wi-Fi™, Google™ новини и приложения за метеорологична прогноза, а другият е предназначен за спалнята – включва аларма и активира безшумен режим. Xperia sola поддържа NFC сдвояване, което дава възможност на потребителите да ползват много добри възможности за връзка чрез докосване с други NFC смартфони, приложения и услуги.

    Завладяващо забавление навсякъде и по всяко време

    Xperia sola разполага с кристален Reality Display с Mobile BRAVIA® Engine, xLOUD™ и 3D surround sound аудио технология за чист и силен звук, както и с 1GHz двуядрен процесор за супер бърза работа. Наред с това Xperia sola предлага камера за бързо снимане, която се стартира за малко над секунда само с едно докосване.

    Потребителите могат да се насладят на изключително забавление от Sony Entertainment Network**, където могат да гледат последните холивудски заглавия във Video Unlimited или да слушат милиони песни*** в Music Unlimited.

    Основни характеристики на Xperia sola

    • Размери 116 х 59 х 9.9 мм, 107 грама
    • Плаваща сензорна навигация (Floating touch) за лесно сърфиране в Интернет
    • NFC технология и Xperia SmartTags, включени в пакета, за бързо зареждане на приложения и лесно споделяне на съдържание
    • 3.7” дисплей с реалистично изображение с Mobile BRAVIA Engine за кристална картина
    • 1GHz двуядрен процесор за супер бързо сърфиране
    • xLOUD и 3D surround sound аудио технология за чист и силен звук
    • Директен достъп до Sony Entertainment Network* благодарение на предварително инсталираните приложения Video и Music Unlimited**
    • С платформа Android 2.3, подлежаща на ъпгрейд до Android 4.0 през лятото на 2012 г.