Потребителите правят все повече снимки с камерите на своите мобилни телефони

    Камерите в мобилните телефони стават все по-добри. В резултат на това все повече потребителите правят снимки с камерите на своите телефони, вместо с отделен фотоапарат. Според доклад на NPD, 27% от снимките, заснети през тази година, са направени с камерата на смартфон, докато тези, направени с обикновен фотоапарат са 44% от всички.

    Това не е в никакъв случай неочаквано. Камерите в новите мобилни телефони и смартфони вече са доста добри. За потребителите е много по-удобно да снимат с устройството, което така или иначе стои в джоба им, отколкото да носят освен мобилния телефон и фотоапарат. Повечето потребители не носят постоянно в себе си фотоапарат, за да могат да снимат, ако се появи нещо интересно. В случаите, когато неочаквано се появи нещо интересно или важно за тях, което искат да заснемат, те използват камерата на своя мобилен телефон. Liz Cutting, изпълнителен директор на NPD, споделя: „Няма съмнение, че смартфонът се превръща в достатъчно добър през повечето време, благодарение на мобилните телефони, сега се правят повече снимки от когато и да било преди.”
    В спонтанни моменти е по-вероятно потребителите да направят снимки или видео с камерата на мобилния телефон, докато при важни събития обикновено те избират самостоятелен фотоапарат или камера.