Потребители съдят RIM за проблемите с услугите на компанията

    Вероятно помните проблемите с услугите на RIM от преди две седмици. Създателят на компанията, Mike Lazaridis, се извини на потребителите за проблемите в услугите на компанията, каза, че служители на RIM работят денонощно по отстраняване на проблемите, и компанията работи неуморно, за да възстанови доверието на потребителите в нея. Малко по-късно RIM обяви, че ще компенсира своите потребители, като им предостави безплатно приложения на стойност около 100 долара. Но изглежда, че това не е било достатъчно на някои потребители.

    В съда в Квебек е заведено групово дело, с което потребителите искат да получат компенсация за това, че не са имали достъп до своя email, BlackBerry Messenger услугата и/или интернет за периода от 11 до 14 октомври 2011 г. RIM все още не е получил жалбата, но представител на компанията е споделил, че RIM ще отговори формално на въпроса скоро.

    Потребителят, който е започнал всичко, използва BlackBerry, за да общува със своите приятели. Той е трябвало да получи обезщетение от RIM на стойност 1.25 долара, което явно му се е видяло твърде малко. Сумата на обезщетението на даден потребител се изчислява в зависимост от това, колко време този потребител не е имал достъп до услугите на RIM.