Потвърдено: Facebook е купил Snaptu

    Според няколко израелски бизнес вестника, Facebook е купил Snaptu за около 60-70 милиона долара. Някои от източниците твърдят, че сумата е значително по-малка – около 40 милиона долара. Изпълнителен директор на Snaptu е потвърдил купуването на фирмата от Facebook. В блога на Snaptu се казва, че се очаква сделката да приключи в рамките на няколко седмици.

    По-рано тази година обявихме пускането на нашето ново мобилно Facebook приложение, което ще достави на хората страхотно мобилно изживяване на множество различни мобилни телефони. Facebook приложението, което е предназначено на стандартни мобилни телефони, в момента може да се използва от повече от 2 500 устройства.

    Наскоро решихме, че работата като част от екипа на Facebook предлага най-добра възможност да продължим да увеличаваме скоростта с която разработваме нашия продукт. Присъединяването към екипът на Facebook означава, че можем да увеличим своето влияние върху света.

    А ето какво казват от Facebook във връзка с тази сделка:

    Част от нашата цел е да предложим на хората по света възможността да се свързват и споделят като използват мобилни устройства. Ние сме развълнувани да потвърдим, че наскоро подписахме споразумение за купуването на Snaptu. Очакваме сделката да бъде приключена в рамките на няколко седмици, обект на обичайните условия за приключване.

    Snaptu е програма, направена от много иновативни инженери и предприемачи, с които вече работим в близки отношения, за да предложим мобилно Facebook приложение за обикновени мобилни телефони (не смартфони).

    Като част от Facebook, екипът и технологията на Snaptu ще ни позволят да доставим още по-добро мобилно изживяване на мобилните телефони по-бързо.

    Източник: techcrunch.com