[PR] До 30 участници ще могат да се включат в групов видео разговор във Viber

Водено от желанието заподкрепа на местните общности и разнообразни групи от потребители, водещото приложение за съобщения и комуникация в България, Viber обяви, че ще разшири капацитета си за групови видео разговори до 30 участници в едно обаждане в световен мащаб.

В ерата на новото нормално и последователните вълни на противоепидемични мерки, въведени в цяла Европа, разширяването на капацитета на групови видео разговори до 30 участници е идеалното решение за провеждането на дистанционни срещи по различни поводи.

„Viber е най-популярното приложение за комуникация в България и ние непрекъснато работим по различни подобрения на платформата си, за да можем да бъдем възможно най-полезни за българските потребители във всички ежедневни ситуации. Вярваме, че с постепенно разширяване на капацитета ни за видео разговори, повече хора ще могат да останат свързани и да продължат да си взаимодействат още по-продуктивно онлайн”, споделя Атанас Райков – старши директор на Rakuten Viber за Европа, Близкия изток и Северна Африка

По-удобна функция за учители и ученици

В България 60% от участниците в доброволна анкета казват, че са използвали Viber за свързани с образованието цели през тази учебна година. 53% отговорят, че намират груповите видео разговори като подходящ инструмент за управление на дистанционно обучение. Подобрението на функционалността я прави достъпна и подходяща за провеждането на класни и извънкласни дейности, курсове и обучения от различно естество.

Улеснение за бизнеса

Благодарение на новия изглед, (grid view), както за десктоп, така и на мобилни платформи, потребителите могат лесно да провеждат и своите бизнес срещи и разговори в удобна онлайн среда – на добре познатата им платформа за комуникация.

Семейството и приятелите са още по-близо

С новата функция, вече е възможно онлайн събирането на повече членове на семейството или приятели в един разговор. С настъпващите пролетни месеци и предстоящите празници, Viber помага на хората да останат свързани помежду си, въпреки настоящата ситуация.

За да започне групово видео обаждане, потребителят просто трябва да натисне бутона „видео“ в горната част на екрана или да добави още участници към текущо видео обаждане. Може да се обади и директно на вече съществуваща група и да изберете кои участници да се присъединят.

Капацитетът за групови видео разговори ще бъде разширен допълнително през следващите месеци.