[PR] Иновативна система за видеонаблюдение в Благоевград изгради VIVACOM

vivacom

VIVACOM изгради иновативна система за видеонаблюдение в Благоевград. Системата включва 179 камери, поставени на 68 възлови локации – входно-изходни точки, училища, детски градини, паркове. Част от камерите имат функции за разпознаване на регистрационни номера, аналитични функции, откриване на лица, изоставени предмети и др. Тя предвижда постоянно и целогодишно предаване на информацията в полицията и общината.

Непосредствените ползи от въвеждането на интелигентна система за видеонаблюдение са свързани с подобряване на сигурността на жителите и гостите на града. Очакванията са битовата престъпност да намалее между 30% и 50%. Системата ще подобри сигурността по време на масови прояви и в случай на бедствия или аварии. Тя ще улесни взаимодействието на общинските служби за сигурност като предава в реално време информацията към общината и МВР. Всичко това допринася и за утвърждаването на Благоевград като добра и сигурна туристическа дестинация.

Видеонаблюдението е първият модул от иновативна платформа на VIVACOM за управление на градската среда VIVA Smart. Системата стъпва на добри международни практики, използвани успешно в 6 страни и 15 града като Измир, Дъблин, Злин, Дубай.

Платформата предоставя възможност за внедряване на допълнителни модули в няколко основни направления – мобилност, енергия, околна среда, безопасност, управление. Чрез единната система се очаква да се подобри взаимодействието между общинските служби като по този начин се повиши контролът и ще се увеличи възможността за адекватна реакция в критични ситуации.