Surface Duo смартфонът на Microsoft е различен и предизвика фурор в мрежата

Microsoft работят над смартфон с Android и два дисплея. Ще се казва Surface Duo и ще бъде представен през следващата година. Компанията го представи на специално събитие в Ню Йорк снощи и малката джаджа, бързо събра погледите на феновете.

Microsoft обещават, че новият Surface Duo, ще направи потребителите по-продуктивни. Смартфонът има два отделник 5.6 инчови дисплея, които се събират в общ 8.3 инчов екран. Да, има тънка рамка между тях, но това е по-добрият и по-надежден вариант, спрямо сгъваемиете дисплеи в Galaxy Fold на Samsung и Mate X на Huawei.

Софтуерът на Surface Duo е разработен в тясно сътручничество с Google, за да може да работи с приложения от Play Store. Panos Panay (шеф на продукта в Microsoft), коментира (художествен превод):

“Този продукт обединява абсолютно най-доброто от Microsoft и ние си партнираме с Google, за да донесем най-доброто от Android, в един продукт”

Не пропускай:  Следващият Galaxy Z Fold 3 ще има вградени под дисплея камери?

В продължение на десетилетия, Microsoft се опитват да наложат собствена мобилна операционна система, но не им се получава. Отказаха се преди около две години и изоставиха Windows Phone платформата. Очевидно е трудно да се преборят с Android и iOS (съответно 87% и 13% пазарен дял, според IDC).

Едно “завръщане” към смартфон бизнеса няма да е лесно. Със сигурност. Дали ще успеят с Android смартфон и на фона на силни брандове като Samsung, Apple и Huawei? Да не забравяме и другите играчи на пазара – Xiaomi, OnePlus, LG, Sony и Motorola (Lenovo)…

Едно е ясно – подходът на Microsoft при Surface Duo с два екрана, може би има предимство пред сгъваемите смартфони на всички останали производители. Не е изключено, компанията да успее да се завърне на пазара, именно заради този дизайн.