[PR] Lenovo и Google разработват автономен Daydream VR сет

Lenovo и Google отново обединяват сили. Този път двете компании разработват съвместно впечатляващ VR продукт, предназначен за обикновения потребител.

Това ще бъде едно от първите устройства с технологията WorldSense™, което ви дава възможност да се движите и да изследвате виртуалната среда все едно наистина сте там. С него ще можете да се навеждате, да заобикаляте и да скачате за още по-завладяващо и реалистично изживяване. Phab 2 Pro – първият смартфон с технологията Tango, който излезе през 2016 г. – прави AR изживяването възможно с мобилно устройство. Този VR сет обаче ви дава повече – емоцията на виртуалната реалност.

Какво е автономен VR сет?

Не пропускай:  Google Pixel 3 XL наистина ще има прорез в горната част на дисплея

Другите подобни VR устройства изискват сложни настройки и разчитат на външни сензори, докато автономният сет е с вградени сензори. С него изживяването е на една ръка разстояние – трябва само да го разопаковате и да го включите.

И точно това е разликата от смартфоните, поддържащи Daydream, защото WorldSense обогатява 3D средата, като дава възможност за естествени движения. С този VR сет можете да приклякате, да се навеждате и ловко да избягвате виртуалните си врагове.

Проектът тепърва ще се доразвива, така че ако искате да следите неговото развитие, следете страницата на Lenovo.