Преглед на Sony Ericsson Xperia Mini и Mini Pro

    Колегите от coolsmartphone са разгледали новите Xperia Mini и Mini Pro телефони. Ето какво мислят за тях:

    • Sony Ericsson е пуснал нови версии на оригиналните Xperia Mini и Mini Pro телефони. Компанията е добавила най-новата версия на Android – Gingerbread. И двата телефона имат 3” екран с BRAVIA engine и възможност за запис на 720p видео. И двата телефона са с версия 2.3.2 на Android, но очакваме ъпдейт до 2.3.3 за всички Xperia устройства, който ще включва Facebook Inside. Телефоните са от нисък до среден клас.


    • И двата телефона са почти еднакви, имат съвсем малки разлики. Очевидната разлика, както и при по-старите модели, е наличието на хардуерна клавиатура в Mini Pro. Mini Pro има камера, насочена напред, но няма корекция на червени очи, за разлика от Mini. Друга разлика е местоположението на 3.5mm аудио жак. При Mini Pro той се намира в горната част на телефона, а при Mini – в долната. По същия начин има разлика и в разположението на mini USB порта.

    • Животът на батерията на Mini Pro е малко по-голям – 5 ч. и 40 мин. При Mini той е 4 ч. 30 мин. И двата телефона имат еднаква 1200 mAh батерия.

    • Стилът на началния екран е запазен от старите Mini и Mini Pro телефони, но в новите модели може да се добавя повече от един widget на екрана. Запазени са и shortcut-ите в ъглите, като във всеки ъгъл могат да се добавят до 4 shortcut-а.


    • Както можете да видите на снимката, widget може да се премести над ъгъл. Това се случва само на екрана, на който widget-а е активиран.


    • Ако pinch-нете (приплъзнете пръстите си един към друг) върху началния екран, всички widget-и се събират на един екран. Те се носят по екрана много бавно. Ако докоснете някой от тях, се отваря приложението, което стои зад конкретния widget. Това позволява оптимално използване на пространството.


    • Клавиатурата на Mini Pro има 4 реда, които са доста удобни за използване. Слайд механизмът работи доста добре. Телефонът стои стабилно на бюрото, когато е отворен слайд механизма.


    • Използването на хардуерен бутон за камерата прави стартирането и използването на камерата много удобно. И двата Mini телефона позволяват снимане и с докосване на екрана. Хардуерният бутон за камерата в Mini телефона е по-малък от този в Mini Pro. И двата бутона се намират в лявата долна страна на телефона.


    • Хората, търсещи последна версия на Android в малко по размер устройство, което може да бъде носено в джоб, би трябвало да харесат Mini и Mini Pro телефоните. Екраните им са достатъчно големи, за да могат да се използват, но няма място за разполагането на твърде много widget-и на тези екрани. Фактът, че имате възможност да разположите 16 shortcut-а в ъглите на екрана помага в това отношение.

    Източник: www.coolsmartphone.com