Оригиналното приложение Siri е свалено от App Store, а сървърите, които използва, ще бъдат спрени

    Дълго време Siri съществуваше като third-party приложение за iOS, което потребителите можеха да изтеглят и инсталират на своите iOS устройства (iPhone, iPad). Apple хареса Siri и купи компанията, но това не доведе до промени в приложението. То остана в Apple App Store. Но нямаше ъпдейти за приложението. Докато Apple не представи Siri като ексклузивна функция, която ще намерим в iPhone 4S. Тогава приложението беше свалено от магазина за приложения. По-лошото е, че дори и хората, които са успели да свалят и инсталират приложението на своите устройства преди това, няма да имат възможност да използват приложението в бъдеще. Изглежда, че след приключване на демонстрацията на възможностите на Siri, по време на събитието вчера, при което бяха показани iPhone 4S и Siri, сървърите, които приложението използва, са били спрени. Малко по-късно сървърите са се появили отново, но приложението е показвало следното съобщение:

    „Бях заменен! Новият Siri е още по-умен и добре изглеждащ от мен и те очаква в iPhone 4S. Аз ще си тръгна на 15 октомври. До тогава … как мога да ти помогна?”

    Дали Apple не се опитва да накара потребителите, които са свикнали да използват услугите на Siri, да купят техния нов смартфон, за да могат да продължат да използват приложението?