Притежателите на iPad и на Android таблети са почти равни

    Online Publishers Association (OPA) публикува резултатите от проучване върху навиците на днешните потребители на таблети. Миналата година 72% от собствениците на таблети са притежавали iPad, а 32% – Android таблет. Тази година броят им се е изравнил – 52% притежават iPad, а 51% – Android таблет, благодарение на популярността на Kindle Fire.

    В момента собствениците на таблети ги използват средно по 13.9 часа на седмица, 74% от собствениците използват своите таблети всеки ден, а 60% ги използват по няколко часа на ден.

    94% от използването на таблетите е свързано с достъп до съдържание и информаия, 67% за използване на интернет и 66% за проверка на email-ите. При достъпът до съдържание, 54% е за гледане на видео, 49% за достъп до прогноза за времето, 37% – новини, 36% – забавление.
    23% от всички свалени приложения за таблети през последната година са платени, като 72% от собствениците на таблети са платили поне едно приложение. Повечето собственици на таблети предпочитат безплатни приложения с реклами пред платените приложения.