Проблемът с подуващите се батерии на iPhone 8 се задълбочава

Вече има редица случаи на подути батерии в iPhone 8 и iPhone 8 Plus. Подуване, което буквално е причинило отделянето на дисплея от корпуса на смартфона. В някои от случаите батериите са подути още с разопаковането на моделите, а в други – по-време на зареждане. И докато случаите с подути батерии бяха ограничени в Азия, сега вече има iPhone 8 с подута батерия в САЩ.

Apple са потвърдили, че разследват случая, но явно все още е твърде рано за да излязат с официално становище за проблема.

Важно е да знаете.

Проблемите с батериите на iPhone 8 и iPhone 8 Plus, не са като тези с Galaxy Note 7 на Samsung от миналата година. Поне до момента, няма информация за експлозия (самозапалване) на смартфон. Никой не е бил ранен, няма никакво повредено имущество, като изключим самия смартфон разбира се.

Виж още:  Apple представиха новите iPhone 13 модели

Въпреки, че броят на засегнатите устройства към момента е незначителен, това може да се окаже проблем за Apple и iPhone 8. Вероятно става въпрос за производствен дефект. Все пак, очакваме официалното становище на Apple по темата.