До шест месеца ще видим на пазара първия Nexus таблет?

    Google използва Nexus серията смартфони, за да промотира своята мобилна платформа Android. Nexus One беше първият телефон от Nexus серията, той беше произведен от HTC. Той представи Android 2.1 Froyo. След него видяхме Nexus S, произведен от Samsung, който представи Android 2.3 Gingerbread. Наскоро Google и Samsung показаха последното устройство от тази серия, Galaxy Nexus, с операционна система Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

    Телефоните от Nexus серията обикновено представят най-новата версия на Android към момента на анонса им. В тяхното производство пряко участва Google и няма никакви промени в мобилната платформа (интерфейса). Изглежда, че Google възнамерява да представи и таблет от Nexus серията. Председателят на борда на директорите на Google, Erick Schmidt, е споделил пред италианският вестник Corriere della Sera, че компанията планира да предложи на пазара таблет от най-високо качество в рамките на шест месеца. Той е потвърдил също, че Google възнамерява да подобри своята технология за разпознаване на глас, за да конкурира по-добре Siri на Apple. Erick Schmidt е споделил: “Steve Jobs беше Микеланджело на нашето време… [той] видя революционния потенциал на таблетите и създаде един възхитителен продукт – iPad.” Въпреки това Schmidt споделя, че двете компании се конкурират. Изглежда, че неговото възхищение от продукта на Apple няма да спре Google да предложи подобен продукт на своите потребители.

    Erick Schmidt не разкрива конкретни детайли за въпросния таблет. Не става ясно дали таблетът ще използва Nexus бранда или ще бъде продукт на някой производител, който е фаворизиран от Google.