Qualcomm индиректно намекват забяване на iPhone 12

Apple обикновено представят новите си модели смартфони, през месец септември. Има притеснения, че през 2020 госина това няма да се случи точно така… Според предишни доклади, излизането на iPhone 12 смартфоните на пазара, ще бъде отложени за октомври или дори ноември месец.

Сега, Qualcomm намекват (чрез ithome), че поне някои модели iPhone 12 няма да бъдат налични през септември…

По време на обявяването на финансовия си отчет за Q3 и очакванията за Q4 на 2020 година, Qualcomm коментират, че забавянето на 5G смартфоните от висок клас, ще се отразят на доставките им през Q4 на 2020 година. Такива смартфони са и моделите от iPhone 12 серията на Apple. Компанията не е назовала конкретен бранд, но има няколко причини, поради които мнозина смятат, че информацията се отнася за Apple…

Като за начало, смартфоните на Apple са сред малкото топ устройства, за които се знае, че ще бъдат представени през месец септември. Втората и по-важна причина е, че Apple са компания, която използва технология на Qualcomm и може да повлияе на Qualcomm.

Миналата година, Apple и Qualcomm сключиха лицензионно споразумение на стойност 4.5 милиарда долара. iPhone 12 моделите с поддръжка на 5G, ще използват модеми на Qualcomm.

Предполага се, че iPhone 12 серията ще излезе на пазара в края на месец октомври или началото на ноември.