Qualcomm S4 Pro е S4 платформа с по-добър графичен процесор

    Qualcomm се готви да пусне нова Snapdragon платформа с името S4. Вече видяхме някои устройства, които ще използват платформата. Едни от тези устройства са HTC One X (варианта на One X за AT&T е с двуядрен процесор, докато варианта за останалата част на света е с четириядрен процесор на NVIDIA Tegra 3) и HTC One S.

    Някои ранни benchmark тестове показват, че S4 платформата е изключително добра, по-добра от четириядрения NVIDIA Tegra 3 процесор. S4 платформата е изработена по 28nm технология, което означава, че би трябвало да използва доста малко електричество. Един от недостатъците на S4 е графиката. В платформата е използван Adreno 220 графичен процесор. Когато платформата излезе на пазара, графичният процесор няма да може да конкурира графичните процесори в устройства като Galaxy S III и Apple iPhone 5.

    По време на MWC беше представена и S4 Pro платформата. Очаква се първите устройства, използващи тази платформа, да се появят на пазара през втората половина на годината. S4 Pro ще включва същите Krait ядра, които ще бъдат включени и в S4, но графичният процесор тук ще бъде по-добър – Adreno 320. От Qualcomm твърдят, че Adreno 320 е с 400% по-бърз от предишните поколения графични процесори. Това вече звучи доста интересно нали?